Яйце - 1 бр.
Захар - 100 гр.
Мед - 1 с.л.
Масло меко/стопено - 40 гр.
Есенция ванилия или ром
Брашно от Рожков - 1 с.л.
Сода - 1/3 ч.л.
Брапно - 200 гр.
Канела - 1/2 ч.л.
Щипка сол
Разбивам яйцето със захарта и меда до получаване на кремообразна смес.Прибавам разтопеното масло и есенция по избор ( една доза направих с ванилия и една с ром ) - разбърквам.След това малко по малко добавям пресятите сухи съставки - брашното,канелата,содата,солта и рожковото брашно.Разбърквам.Полученото тесто увивам в стреч фолио и оставям в хладилник за около 2 ч.
Охладеното тесто разточвам и изрязвам най-различни формички.
Пека сладките в предварително загрята фурна с вентилатор на 170 за около 12 - 13 мин. зависи от дебелината.
Охладени може да ги декорирате изцяло по свой вкус - с шоколад,фондан и др.
За бялата глазура ( айсинг ),която използвах аз са Ви необходими:
Белтък - бр.
Пудра захар - 200 гр.
Лимонов сок - около 1 ч.л
Щипка сол
Разбивате белтъка със солта на твърд сняг,добавяте пудрата захар и малко по малко лимоновия сок до получаване на желаната гъстота.Слагате в поша и се отдавате на въображението :)
ТАЗИ И ДРУГИ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ
ВЪВ FACEBOOK:
2bechef - готвя с удоволствие
за любими хора