Картофи - 800 гр.
Зелен фасул - 300 гр.
Домати на кубчета от консерва - 200 гр.
Чесън - 4 - 5 скилидки
Моркови - 2 бр.
Лук - 1 бр.
Бульон - 1 бр.
Брашно - 2 с.л.
Пушен червен пипер
Сол
Черен пипер
Дафинов лист
Измивам картофите, режа ги на няколко парчета и ги слагам да се варят - трябва леко да поомекнат.
През това време запържвам нарязания на кубчета лук,морковите нарязани на кръгчета и наситнения чесън.
Когато поомекнат се слагат доматите и бульона - разтворен в 500 мл вида.
След няколко минути слагам пушения червен пипер,черен пипер, малко сол,малко захар, дафинов лист и брашното.
Разбърквам всичко и оставям на слаб огън за около 20 мин. като периодично разбърквам.
Към доматите се добавят картофите и зеления фасул,прехвърлям в тава и добавям още малко сол.
Пека в предварително загрята фурна на 220° с вентилатор за около 10 - 15 мин.
Яхнията поръсвам с наситнен пресен лук.