Яйца - 3 бр.
Захар - 1 и 1/2 ч.ч.
Олио - 1/3 ч.ч.
Прясно мляко - 1 ч.ч.
Брашно - 3 ч.ч.
Сода за хляб - 2/3 ч.л.
Какао - 45 гр.
Канела
!!! 1 ч.ч. = 250 мл.!!!
В голямакупа разбивам яйцата със захарта до побеляване.След това добавям олиото и прясното мляко, разбърквам и малко по малко започвам да добавям брашното с добавената в него сода.
Половината от получената кексова смес изсипвам в предварително намаслена и набрашнена форма.
Към останалата в купата смес добавям какаото и канелата.Разбърквам добре и изсипвам във формата, като се старая да е в средата на светлата смес. Аз я пресипах с лъжица, защото се получи малко гъстичка.
Пека кекса в предварително загрята фурна на 180° - 190° за около 40 - 45 мин. или до готовност - за по-сигурно проверявайте с клечка.
ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK :
2bechef - готвя с удоволствие за любими хора