Яйца - 3 бр.
Захар - 120 гр.
Кисело мляко - 120 гр.
Олио - 60 мл.
Брашно - 230 гр.
Бакпулвер - 1 бр.
Цитрусова есенция - 1 бр.
Маково семе - 2 с.л.
Кората на един лимон
Сока от 1/2 лимон
За глазурата
Пудра захар - около 1/2 ч.ч.
Сока от 1/2 лимон
Разбивам яйцата със захарта.След това слагам олиото,есенцията,лимоновата кора,лимоновия сок и киселото мляко - хубаво разбъркам.
След това добавям маковото семе и малко по малко прибавям и брашното с бакпулвера.
Кексовата смес изсипвам в правоъгълна тавичка покрита с хартия за печене.
Пека в предварително загрята фурна на 190° за 15 мин. и след това на 160° с вентилатор до суха клечка - около 25 мин.
Изстиналия кекс заливам с глазурата,която се приготвя,като се смесят лимоновия сок и пудрата захар.