Бисквити - 300 гр.
Какао - 15 гр.
Ванилова захар - 1 бр
Масло - 50 гр.
Прясно мляко - 100 мл.
Маскарпоне - 200 гр.
Цедено кисело мляко - 2 с.л.
Пудра захар - 1 - 2 с.л.
Течен шоколад - 3 с.л.
Смилам бисквитите в чопъра,добавям към тях какаото и захарта с ванилията - разбърквам.
Прибавям разтопеното масло,разбърквам и сипвам половината от млякото.
Отново разбърквам и сипвам останалата част от млякото.
Получава се лепкаво "тесто",което увивам във фолио и слагам в хладилника за около 30 - 40 мин.
Охладената бисквитена смес разточвам в правоъгълна форма, намазвам с течен шоколад, а върху него разпределям крема с маскарпоне.
Крема направих като смесих маскарпонето с киселото мляко и пудрата захар.
След това навивам на руло,увивам в стреч фолио и оставям добре да се охлади - може и за цяла нощ.
Декорацията е по Ваш избор аз залях с разтопен шоколад.
ТАЗИ И ДРУГИ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK:
2BECHEF-ГОТВЯ С УДОВОЛСТВИЕ ЗА ЛЮБИМИ ХОРА