Леща - 450 гр.
Лук - 3 бр.
Чушки - 5 - 6 бр.
Домати - 3 бр.
Морков - 1 - 2 бр.
Чесън - 5 скилидки
Целина
Магданоз
Олио
Брашно - 1 ч.л.
Червен пипер
Чубрица
Накисвам лещата за около час в студена вода, като периодично разбърквам и сменям / водата /.
След това я слагам да се вари,когато започне да омеква добавям нарязаните на кубчета морков и лук.Оставям да поври малко и добавям нарязаните чушки и подправките.Когато лещата е сварена пресипвам всичко в тавичка, добавям нарязаните домати,чесъна и целината.
В малка купичка разбърквам малко олио,червен пипер и брашно,изсипвам тази кашичка при лещата и останалите зеленчуци,разбърквам и при необходимост добавям още сол.
Слагам тавата във фурната и пека за около 30 - 40 мин. на 180.