Лук - 1 голяма глава
Морков - 1 голям
Чушка зелена - 1 бр.
Пилеки гърди - 300 гр.
Ориз - 1 и 1/2 ч.ч.
Олио - 120 мл.
Сол
Червен пипер
Чубрица
Режа лука,моркова и чушката на кубчета,а пилешкото месо на хапки.
В дълбок тиган загрявам мазнина и в нея слагам месото,когато започне да побелява добавям и зеленчуците.Бъркам няколко минути и добавям измития ориз.Слагам сол,чубрица и червен пипер.
Съдържанието на тигана изсипвам в тавата,в която ще пека ориза.Сипвам 4 и 1/2 ч.ч. вода и 120 мл. олио. Разбърквам всичко и проверявам как е на сол,при необходимост добавям още.
Слагам тавата в предварително загрята фурна на 220 ° и пека до готовност. Около 35 - 40 мин.
ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK :
2bechef - готвя с удоволствие за любими хора