Яйца - 6 бр.
Кисело мляко - 1 кофичка
Сирене - 200 гр.
Оцет - 2 с.л.
Вода
Сол
Чесън - 2 - скилидки
Масло
Червен пипер - 1 - 2 ч.л.
В малка тенджера сипвам вода и я слагам на котлона.Слагам оцет и сол и оставям да заври. Когато водата заври,с бъркалка разбърквам и в центъра на "водовъртежа" внимателно изсипвам яйцето - аз първо си го чупя в купичка.
Намалям котлона.
Когато се забули хубаво с решетъчна лъжица изваждам яйцето.
Поотцеждам го леко и го слагам в чиния,в която съм сложила натрошено сирене.
Така процедирам с всички яйца като разпределям съответната бройка по чиниите.
В този случай направих две порции с по три яйца.
Яйцата заливам с разбитото кисело мляко с чесън и сол.
Загрявам маслото на котлона като към него добавям червения пипер и бъркам за секунди.
Поръсвам всяка порция с масло с червен пипер.