Страници

понеделник, 24 юли 2023 г.

ЯЙЦА ПО ПАНАГЮРСКИ



Яйца - 6 бр.

Кисело мляко - 1 кофичка 

Сирене - 200 гр.

Оцет - 2 с.л.

Вода

Сол

Чесън - 2 - скилидки

Масло 

Червен пипер -  1 - 2 ч.л.


В малка тенджера сипвам вода и я слагам на котлона.Слагам оцет и сол и оставям да заври. Когато водата заври,с бъркалка разбърквам и в центъра на "водовъртежа"  внимателно изсипвам яйцето - аз първо си го чупя в купичка.

Намалям котлона.


Когато се забули хубаво с решетъчна лъжица изваждам яйцето.

Поотцеждам го леко и го слагам в чиния,в която съм сложила натрошено сирене.

Така процедирам с всички яйца като разпределям съответната бройка по чиниите.

В този случай направих две порции с по три яйца.

Яйцата заливам с разбитото кисело мляко с чесън и сол.


Загрявам маслото на котлона като към него добавям червения пипер и бъркам за секунди.


Поръсвам всяка порция с масло с червен пипер.