Бакпулвер - 1 бр.
Прясно мляко - 370 мл.
Шоколад - 130 гр.
Сметана - 1/3 ч.ч.
Смилам бисквитите почти на прах. Ако нямате къде да ги натрошите може да ги сложите в плик и да използвате чука за месо.
Бисквитите слагам в купа, добавям бакпулвера, разбърквам и сипвам млякото. Получената "каша" пасирам.
Тази смес изсипвам в тавичка, покрита с хартия за печене. Пека кекса на 180° за около 20 мин.
Загрявам сметаната с шоколада, бъркам до пълното му разтопяване.Оставям няколко минути да се поохлади, като го разбърквам и заливам изстиналия кекс.
ТАЗИ И ДРУГИ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK :
2bechef - готвя с удоволствие за любими хора