Леща - 3 ч.ч сварена
Гъби - 5-6 бр
Морков - 1 бр
Лук - 1бр
Спанак - 1 ч.ч нарязан
Масло - 1 ч.л
Домат - 1 бр
Олио
Подправки по избор
Вода - 500мл
Качамак - 10-12 с.л
Сирене - 1/2 ч.ч
Режа гъбите,лука и домата на дребно,а моркова рендосвам. Задушавам ги в тиган с малко олио,добавям спанака и подправките.Доливам малко вода и покривам с капак. Когато са готови махам от котлона,добавям отцедената леща и разбърквам добре.Изсипвам всичко в предварително намаслена тавичка и запичам в предварително загрята фурна за около 15-20 мин.През това време правя качамака с масло и сирене.Заливам запечената леща с качамака и го разпределям на равномерен слой.Връщам във фурната и запичам още малко.
ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK:
2bechef - готвя с удоволствие за любими хора