Шарен,сладък и лесен за приготвяне. Дали за сутрешното кафе или за следобедния чай...задължително го опитайте.
Яйца - 4 бр
Захар - 1 ч.ч
Прясно мляко - 1 ч.ч
Олио - 1/2 ч.ч
Брашно - 2 и 1/2 ч.ч
Бакпулвер - 1 бр
Ванилова захар - 1/2 бр
Рожково брашно - 2 с.л
Глазура
Разбивам яйцата и захарта.След това добавям пр.мляко,олиото и брашното с бакпулвера и ваниловата захар.Бъркам добре и разделям кексовата смес на две части в съотношение 2:1 ,като в по - малката част добавям рожковото брашно и разбърквам.
В набрашнена кексова форма сипвам част от светлата смес,след това цялата кафява и завършвам с останалата светла част от сместа.
Пека кекса в предварително загрята фурна на 180° за около 40 мин.,като го проверявам с клечка.
Изпечения кекс оставям 10-15 мин във формата и след това го вадя. Заливам го с готова глазура на Д-р Йоткер, която разредих малко повече и стана като сироп,който попи в кекса.
ТЕЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ
ВЪВ FACEBOOK:
2bechef - готвя с удоволствие за любими хора