Кори за баница - 5 бр.
Ябълки - 2 бр.
Круши - 2 бр.
Захар - 5-6 с.л.
Канела - 1 к.л.
Натрошени бисквити / галета - 3-4 с.л.
Олио/масло
Пудра захар за поръсване
Беля и режа ябълките и крушите на кубчета.Към тях добавям канелата,3 с.л. захар,натрошените бисквити / или галетата / и разбърквам.След това слагам една кора и я намазвам с разтопено масло /или с олио/,върху нея втора,която също намазвам ... и така с всичките 5-6 кори.На последната намаслена кора разпределям плънката от ябълки и круши и поръсвам с останалите 2-3 с.л. захар.Навивам на руло и прехвърлям в тава за печене, покрита с хартия.
Намазвам щрудела и отгоре с малко мазнина и го слагам да се пече в предварително загрята фурна на 180°-190° за около 20 мин. или докато почервенее.
Когато се поохлади,поръсвам щрудела с пудра захар.
ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK:
2bechef - готвя с удоволствие за любими хора