С малки деца свободното време е почти мираж...затова и манджите ми са подчинени на това - да са бързи и лесни за приготвяне...
Тази рецепта я правя за втори път,по поръчка на съпруга ми ... в малкото откраднато свободно време в споделям и с Вас :)
Тиквички - 7-8 бр.
Лук - 1-2 бр.
Морков - 1 бр.
Гъби - 5-6 бр.
Пилешки гърди - 1/2 бр.
Готварска сметана - 50 мл.
Кашкавал за поръсване
Олио
Сол
Първо си нарязвам необходимите продукти...а след това преминавам към подготовката и на тиквичките.
Лука,моркова,гъбите,месото и издълбаната част от тиквичките (не цялата)
режа на кубчета.
Избрала съм по възможност прави тиквички.Всчка режа на три парчета-пънчета...да спомена,че височината на пънчето зависи от дълбочината на тавата,в която ще ги печете...желателно е да не стърчи от нея :)
Всяко парче от тиквичките издълбавам с малка лъжичка,но не до края...оставям дъно,за да не ни изпада плънката все пак ... хахаха
Готовите тиквички оставям на страна и се захващам с плънката...
За целта в тиган с малко мазнина запържвам лука и морковите,след това добавям и нарязаното на кубчета пилешко месо...
Когато месото побелее добавям гъбите...
а малко след това и тиквичките.Овкусявам и готвя няколко минути,не прекалявам,защото всичко ще се досготви във фурната.
Преди да махна тигана от котлона добавям и готварската сметана.
С получилата се вкусотия пълня тиквичките
(ако имате съмнение,че плънката няма да Ви стигне за всички пънчета дорежете още от издълбаната част на тиквичките)
Тиквените пънчета пека под фолио в предварително загрята фурна 200°-220° за около 40-50 мин. или до готовност.
Когато са готови,махам фолиото,поръсвам с настърган кашкавал и запичам до златисто...
ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK:
2bechef - готвя с удоволствие за любими хора