Тиквички - 4 бр. / средна големина /
Яйце - 1 бр.
Кашкавал - 100 гр.
Сол
Крема сирене - 1 бр.
Заквасена сметана - 2 с.л.
Домат - 1/2 бр.
Подправки
Рендосвам тиквичките,посолявам ги и ги оставям в гевгир да се отцедят за около 30 мин, като периодично ги намачквам.
Към отцедените тиквички добавям рендосания кашкавал,яйцето и солта или други подправки по избор.
Разбърквам и от сместа,върху тава с хартия за печене разстилам кръгове - палачинки. От тази смес аз направих 4 бр.
Пека ги на 200° за 10 - 15 мин. на вентилатор.Всъщност времето за печене зависи от дебелината на палачинките.
Докато те се пекът, правя плънката:
В купа разбърквам крема сиренето със сметана, добавям наситнения домат и сол. Естествено с плънката може много да се експериментира.
Изпечените и малко поизстинали палачинки намазвам с плънката и сервирам прехлупени. Идеята за тях дойде от едно предава на Бон Апети.
Чудесни са!
ТАЗИ И ДРУГИ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK :
2bechef - готвя с удоволствие за любими хора