Пилешко месо - 500 гр.
Лук - 1 бр.
Картофи - 7 бр.
Сирене - 200 гр.
Кашкавал - 200 гр.
Готварска сметана -
Чесън - 4-5 скилидки
Хляб - 4 филийки
Олио
Режа лука на дребно и го запържвам до златисто в малко мазнина.Към него добавям нарязаните на малки парчета картофи,разбърквам 1-2 мин. и сипвам вода.Оставям да се готви,докато картофите не се сварят,като периодично доливам по малко вода.
Когато се сварят картофите слагам натрошеното сирене,малко рендосан кашкавал - около 2-3 с.л. и сметаната.Разбърквам всичко,махам от котлона и пасирам.
В тава с падащо дъно слагам хартия за печене.Намазвам дъното и стените с масло и разпределям месото.
Върху него изсипвам картофеното пюре.Слагам да се пече в предварително загрята фурна на 200 за 20-25 мин.
През това време нарязвам хляба на кубчета,като за крутони.
Когато се запече тортата разпределям върху пюрето хлебните кубчета и връщам във фурната за още 10 мин.
Готовата торта оставям да се поохлади и сервирам с кетчуп,чеснов сос или друг по избор.
Получи се невероятна вкусотия...всички си облизаха чиниите :)
ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK:
2bechef - готвя с удоволствие за любими хора