Кайма - 500 гр.
Заквасена сметана - 1 с.л.
Универсална подправка
Черен пипер
Лук - 2 бр.
Твърдо сварени яйца - 4 бр.
Майонеза - 1-2 с.л.
Картофи - 2 бр.
Кашкавал
Режа лука на дребно и го запържвам в малко мазнина.През това време в купа слагам каймата,добавям заквасената сметана и подправките. Разбърквам и я оставям на страна.Рендосвам картофите на едро ренде и оставям да се отцедят малко.
Яйцата режа на дребни кубчета / може и да ги намачкате / и ги разбърквам с майонезата. Щом отделните състави са подготвени започвам да сглобявам стожките.
Разделям каймата на осем топки.От всяка оформям кюфте,което слагам в тава покрита с хартия за печене и леко приплесвам / трябва да е по-дебело от шницел, но по-тънко от кюфте / .Върху каймата разпределям лука,след това яйцата с майонезата, настърганите картофи и накрая поръсвам с рендосан кашкавал.
Получават се осем купчинки - стожки.
Пека ги в предварително загрята фурна на 190° за 35-40 мин.
ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK:
2bechef - готвя с удоволствие за любими хора