Пилешки бутчета - 2 бр.
Морков - 1 бр.
Лук - 1 бр.
Печурки - 4-5 бр.
Пилешки бульон - 500 мл.
Олио - 5-6 с.л.
Яйца - 2 бр.
Магданоз
Копър
Черен пипер
Универсална подправка/сол
Сварявам и обезкостявам бутчетата. От получения при варенето им бульон си прецеждам и отделям 500 мл. / аз слагам в супата бульон и вода,но ако желаете може да използвате само пилешки бульон /.
Режа моркова на къси лентички,лука на кубчета,а гъбите на филийки.
Загрявам олиото и в него запържвам зеленчуците, след това сипвам бульона и оставям да се варят 5-10 мин.Когато поврат десетина минути добавям пилешкото месо,овкусявам и постепенно доливам още окло 1 л. вода / плюс-минус на око /.
Докато супата завира правя омлет,като за целта разбивам яйцата с малко сол,черен пипер и нарязаните на дребно магданоз и копър.Да си призная честно бях доста скептична относно него,но вече знаеки вкуса на супата следващия път бих направила два.Готовия омлет навивам на руло и режа на лентички - и тях слагам в супата.
Готвя още десетина минути и махам от котлона.
Поднасям супата гореща ... Вие решете дали с чабата,фокача или просто с филийка хляб.
ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK:
2bechef - готвя с удоволствие за любими хора
Няма коментари:
Публикуване на коментар