Страници

четвъртък, 29 септември 2016 г.

ПАЙ С ЛЕЩА И КАЧАМАК


Леща  - 3 ч.ч сварена                
Гъби  - 5-6 бр                                
Морков - 1 бр                              
Лук - 1бр                                        
Спанак - 1 ч.ч нарязан              
Масло - 1 ч.л                                   
Домат - 1 бр 
Олио
Подправки по избор
Вода - 500мл
Качамак  - 10-12 с.л 
Сирене  - 1/2 ч.ч

Режа гъбите,лука и домата на дребно,а моркова рендосвам. Задушавам ги в тиган с малко олио,добавям спанака и подправките.Доливам малко вода и покривам с капак. Когато са готови махам от котлона,добавям отцедената леща и разбърквам добре.Изсипвам всичко в предварително намаслена тавичка и запичам в предварително загрята фурна за около 15-20 мин.През това време правя качамака с масло и сирене.Заливам запечената леща с качамака и го разпределям на равномерен слой.Връщам във фурната и запичам още малко.



ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK:

2bechef - готвя с удоволствие за любими хора 

КЮФТЕТА С ДОМАТЕН СОС

Телешка кайма - 80-100 гр.        
Лук - 1 бр                                        
Жълтък  - 1 бр                                
Чубрица                                            
Домат - 1-2 бр 
Червена чушка  - 1/2 бр 
Картофи  - 2 бр 
Масло

Замесвам каймата с жълтъка,1/2 ситно нарязана глава лук и чубрицата. Правя малки топчета, на мен ми се получиха 6 бр. с големината на орех.Картофите беля и режа на по-едри парчета.Кюфтенцата заедно с картофите готвя на пара.
За доматения сос беля и режа доматите на кубчета, останалата 1/2 гл.лук и чушката също.Задушавам ги в малко масло,доливам малко вода и оставям да поврат,за да омекнат лука и чушката.Ако соса стане редичък може да сложите малко нишесте,за да се сгъсти.Готовите кюфтета слагам в соса,а с картофите и малко разтопеното масло правя пюре.


ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK:

2bechef - готвя с удоволствие за любими хора 

МЪФИНИ - БАНИЧКИ СЪС СПАНАК

Спанак - 10 листа
Кисело мляко  - 1/2 коф
Яйце - 1 бр
Кори за баница
Сода - 1 щипка

Измивам спанака,режа го на дребно и го кипвам.Корите за баница навивам на руло и режа,за да се получат лентички.В купа смесвам киселото мляко, яйцето, содата, отцедения спанак и лентичките от кори за баница.Разбърквам всичко хубаво.Сместа разпределям в намаслени форми за мъфини и пека в предварително загрята фурна на 190° до готовност.


ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK:

2bechef - готвя с удоволствие за любими хора 

събота, 24 септември 2016 г.

ДОМАТЕН ЧИЙЗКЕЙК

Сирене - 1 с.л
Извара - 1 с.л
Домат - 1/2 бр
Сухар - 1 бр

Смесвам сиренето с изварата и азбърквам.Домата режа на кубчета и оставям да се отцеди.  В ринг за основа натрошавам сухара след това слагам от сместа със сирене и извара и накрая доматите.


ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДАНАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK:

2bechef - готвя с удоволствие за любими хора 

ВКУСЕН И ЛЕСЕН ДЕСЕРТ С ИЗВАРА

Извара - 450гр                                    
Заквасена сметана - 200гр            
Захар - 1/2 ч.ч                                    
Прясно мляко  - 1/2 ч.ч
Какао - 2 с.л
Желатин - 20 гр
Ванилия

Първо загрявам млякото и заливам с него желатина. Разбърквам хубаво и оставям за 20 мин.В купа смесвам изварата със захарта,добавям заквасената сметана и ванилията.След това добавям млякото с желатина и разбивам хубаво.Сместа разделям на две части и в едната слагам какаото.За да се получи интересна шарка изсипвам смесите,като ги редуваме бяла, шоколадова...


ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK:

2bechef - готвя с удоволствие за любими хора 

ОРИЗ СЪС СПАНАК И ПИЛЕ


Ориз - 3 с.л
Спанак - 10 листа
Пилешко
Домат - 1 бр
Масло 1 с.л

Сварявам ориза и пилето.Оставям ги на страна.Измивам добре спанака,режа на дребно и го кипвам.Отцеждам всички съставки,смесвам ги и ги задушавам в малко масло.Домата нарязвам на дребно и задушавам в останалата част от маслото.Сервирам ориза върху доматения сос.


ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK:

2bechef - готвя с удоволствие за любими хора 

сряда, 21 септември 2016 г.

КАКАОВ КЕКС


Брашно  - 1.5 ч.ч               Олио - 1/4 ч.ч
Какао - 3 с.л                      Вода - 1ч.ч
Сода - 1 ч.л                        Ванилия - 1бр
Щипка сол                         Оцет - 1с.л.
Захар - 1ч.ч                        Кафе - 1 ч.л

В една купа смесвам сухите съставки,а в друга по-голяма течните.След това постепенно ги смесвам,като добавям сухите към течните и хубаво разбърквам. Кексовата смес изсипвам в тава покрита с хартия за печене,намаслена и набрашнена. Пека в предварително загрята фурна на 180° 30-40 мин.По желание готовият кекс може да се намаже с шоколадова глазура,аз го поръсих с пудра захар.

МАКАРОНЕНА ЗАПЕКАНКА


Ръжени макарони - 1 шепа
Тиквичка - 1/2 бр
Домат -1бр
Чесън -1 скилидка
Масло - 1 ч.л
Яйце - 1 бр

Сварявам макароните. Тиквичката и домата режа на кубчета, а чесъна рендосвам. Задушавам зеленчуците с маслото и ги оставям малко да се охладят.Отцеждам макароните,добавям зеленчуците и разбитото яйце.Разбърквам хубаво и изсипвам в съда,в който ще пека.Запичам макароните в предварително загрята фурна на 190° докато стегне яйцето.


ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK:

2bechef - готвя с удоволствие за любими хора 

неделя, 18 септември 2016 г.

ПЪСТРА ЗЕЛЕНЧУКОВА МУСАКА


Картофи  - 1кг.                          Сирене  - 200 гр.
Лук - 1-2бр                                 Кисело мляко - 1 коф.
Моркови  - 3бр                         Яйце  - 1бр
Домати  - 2 бр                          Брашно  - 2 с.л
Цвекло - 1/2 бр                        Целина
Червена чушка  - 2бр             Чубрица и подправки по избор

Измивам всички зеленчуци и ги режа на кубчета. Слагам ги в тава,натрошавам сиренето,овкусявам с подправките и хубаво разбърквам.Сипвам малко вода и пека в предварително загрята фурна на 200°.Когато зеленчуците са готови правя заливката с киселото мляко, брашното и яйцето.Връщам във фурната да се запече.


ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK:

2bechef - готвя с удоволствие за любими хора 

КРЕМ СУПА ОТ БРОКОЛИ С АМАРАНТ


Броколи - 200 гр                  Масло  - 1 ч.л
Картофи - 1-2бр                   Амарант  - 1-2 с.л  сварен
Чесън - 1 скилидка            Кисело мляко  - 1 с.л

Сварявам броколите и картофите.Докато са топли добавям рендосания чесън,маслото и киселото мляко. Пасирам всичко.Добавям сварения амарант и разбърквам. Може да се сервира и със сирене.


ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK:

2bechef - готвя с удоволствие за любими хора 

петък, 16 септември 2016 г.

СУПА С ПРАЗ И СИРЕНЕ

Праз - 3-4 стръка
Сирене - 1 ч.ч натрошено
Кисело мляко - 1 кофичка
Жълтък - 1 бр  Масло - 1 с.л 
Вода - 1,5-2 л                   
Брашно - 2 с.л                  

Сипвам водата в тенджера,посолявам и слагам на котлона.Измивам хубаво праза и го режа на дребно.Когато водата заври слагам лука и варя около 20 мин.Когато празът поомекне добавям и натрошеното сирене,варя още малко и застройвам с киселото мляко,брашното и жълтъка.
Връщам на котлона ,когато заври слагам маслото ,разбърквам и сервирам топла.


ТЕЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ 
ВЪВ FACEBOOK:

2bechef - готвя с удоволствие за любими хора 

четвъртък, 15 септември 2016 г.

ЧИЛИ КОН КАРНЕ


Лук  - 2бр                                           
Люти чушки - 2 бр.
Телешка кайма - 400 гр                
Леко пикантен доматен сос - 400 гр
Чесън - 2 скилидки                        
Сол,захар
Консерва боб - 1 бр

Режа лука на малки кубчета и го запържвам. Слагам каймата с чесъна и задушавам до полуготовност на каймата.Добавям доматения сос / аз използвах готов барбекю сос / овкусявам със солта и захарта  и задушавам още десетина минути.След това прибавям и изцедения боб и наситнените люти чушки.Разбърквам добре и задушавам за още пет минути.Поднасям в царевични питки .



ТЕЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ 
ВЪВ FACEBOOK:

2bechef - готвя с удоволствие за любими хора 

ОВЕСЕНИ БИСКВИТИ

Овесени ядки  - 200 гр                  Сода - 1/2 ч.л
Брашно - 100 гр                              Канела -1 ч.л
Яйца - 2 бр                                       Ванилия
Захар  - 2 с.л                                    Кокосови стърготини  - 1/2 ч.ч
Кисело мляко  - 4 с.л

Разбивам яйцата с киселото мляко и захарта.След това добавям овесените ядки,брашното, содата, ванилията,канелата и кокосовите стърготини. Разбърквам хубаво.Получава се доста гъста смес,с ръце оформям кръгли бисквити и ги редя в тава,покрита с хартия за печене. Пека в предварително загрята фурна на 180° за 10-15 мин.


ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ 
ВЪВ FACEBOOK:

2bechef - готвя с удоволствие за любими хора 

сряда, 14 септември 2016 г.

КАРТОФЕНА ПИЦА


Сладък картоф  - 2-3 бр              
Лук - 1 бр                                        
Яйце  - 1 бр                                    
Брашно - 100 гр                            
Сол - на вкус                                
Подправки                                     
Чесън  - 1 скилидка 
Червена чушка  - 1бр 
Домати - 1-2бр 
Пилешко месо /сварено/ по желание 
Маслини - 6-7бр 
Сирене и кашкавал за поръсване

Сварявам картофите.Отцеждам ги и ги намачквам. Смесвам картофите с брашното,яйцето,рендосаният чесън и подправките.Аз сложих сол и домашна чубрица.
В тава с хартия за печене изсипвам сместа и притискам,за да се оформи равномерен блат.Пека го в предварително загрята фурна на 200° за около 30 мин. През това време нарязвам лука и чушката на дребно и ги задушавам в малко масло, добавям домата нарязан на кубчета и пилешкото месо.Когато блатът се позапече изваждам тавичката и изсипвам върху него задушените зеленчуци с месото.Поръсвам с нарязаните маслини и рендосано сирене и връщам във фурната за още 10-15 мин.Накрая поръсвам с кашкавал.


ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK:

2bechef - готвя с удоволствие за любими хора 

понеделник, 12 септември 2016 г.

МЕКСИКАНСКИ ПИТКИ ТОРТИЛЯ


Брашно - 200 гр                            
Царевично брашно - 200 гр        
Сол - 1 ч.л
Олио - 1/2 ч.ч
Вода - 1/2 ч.ч

В купа сипвам двата вида брашно и солта,прибавям по малко от мазнината и водата. Бъркам до получаване на меко тесто.Разделям го на 8 - 10 топки и ги слагам в хладилник за половин час.След това всяка топка разточвам на питка с диаметър  12-15 см. Пека ги в загрят тиган за по 2-3 мин. от всяка страна.Поднасят се топли и могат да се комбинират с различни плънки или сосове.


ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK:

2bechef - готвя с удоволствие за любими хора 

неделя, 11 септември 2016 г.

КЮФТЕТА С РИБА ТОН


Риба тон - 1 консерва
Сварени картофи  - 2 - 3 бр
Яйце  - 1 бр
Лук - 1 гл.
Пресен лук - 1-2 стръка
Копър,сол
Брашно/галета за овалване
Мазнина за пържене

В купа слагам рибата,намачканите картофи,лука - нарязан на дребно,подправките и яйцето.Разбърквам хубаво.От сместа оформям кюфтета, овалвам ги царевично брашно /галета/ и ги пържа.


ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK:

2bechef - готвя с удоволствие за любими хора 

събота, 10 септември 2016 г.

МОРКОВЕНИ БОНБОНИ


Моркови - 3-4 бр                
Пшеничен грис - 5 с.л.      
Яйце  - 1 бр
Извара - 100 гр 
Пудра захар - 2 с.л 

Настъргвам морковите на дребно ренде.Слагам ги в купа и добавям изварата,гриста  и яйцето.Разбърквам добре.За да има бонбони за малки и големи,получената смес разделям на две части.Към едната прибавям пудрата захар - тя е за нас,а малкия Ники - другата част ;)
От получените смеси правя топчета и ги редя в тава,в която съм сложила хартия за печене.Морковените бонбони пека в предварително загрята фурна на 190° за 15-20 мин.По-вкусни са охладени.


ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK:

2bechef - готвя с удоволствие за любими хора 

ЕДНО РАЗЛИЧНО МЛЯКО С ОРИЗ


Ориз - 1/2 ч.ч сварен        
Ябълка 1/2 бр                    
Банан - 1/2
Кисело мляко - 1-2 с.л 
Канела - за поръсване 

В купа слагам киселото мляко и банана,намачквам и разбърквам хубаво.Към тях прибавям ориза и обелената и рендосана ябълка.Разбърквам всичко и при сервирането поръсвам с канела. По желание може да се пасира или да се направи с други плодове.


ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK:

2bechef - готвя с удоволствие за любими хора 

ФРИТАТА С КАРФИОЛ


Карфиол - 2-3 розички            
Жълтък - 1 бр                            
Сирене
Кисело мляко  -  1 с.л 
Подправки  по избор 

Кипвам карфиола,охлаждам го и го режа на малки парченца. Смесвам киселото мляко с жълтъка и добавям сиренето, карфиола и подправките.Изсипвам в намаслена метална купичка /защото порцията е малка / и пека в предварително загрята фурна на 200° докато стегне.


ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK:

2bechef - готвя с удоволствие за любими хора 

КИШ С БРОКОЛИ И КАРФИОЛ

 За тестото:                    
Масло - 160гр.
Яйца/жълтъци - 2 - 3 бр.
Брашно - 1 и 1/2 ч.ч.
Вода - 3 с.л 
 За плънката:
Кашкавал рендосан - 2 с.л.
Сирене натрошено - 3 с.л.
Броколи и карфиол на око
Царевица - 1 шепа
Масло за задушаване

ТЕСТО : претривам брашното с разтопеното масло да стане на трохи.Добавям водата и замесвам тесто,увивам го във фолио и го слагам в хладилника за 30мин. След това го вадя от хладилника и разпределям в тефлонова тава с падащо дъно,като правя ръб по стените. Надупчвам блата с вилица и го пека за 10мин. на 190 градуса. През това време си правя плънката.Кипвам броколите и карфиола, отцеждам ги и ги режа на малки парченца. Тях заедно с царевицата задушавам в малко масло.Махам от котлона и добавям сиренето,кашкавала и яйцата. По желание може да се сложат и някакви подправки.Сипвам плънката върху блата и пека за още 30мин.
Много лесно и бързо стана, а плънката търпи всякакви вариации за всеки вкус.Приятен апетит от мен :)


ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK:

2bechef - готвя с удоволствие за любими хора 

четвъртък, 8 септември 2016 г.

СВИНСКО С МЕД И ОРЕХИ


Свинско месо - 500гр                                    
Лук - 1-2бр                                              
Орехи - 1 шепа / натрошени /            
Мед  - 2 с.л                                               
Горчица - 1 с.л          
Оцет - 3 с.л 
Соев сос - 3 с.л 
Зехтин/Олио - 3 с.л

В дълбока купа слагам всички съставки без месото и лука и раазбърквам.Режа месото на кубчета, а лука на полумесеци и ги слагам в маринатата,натрошавам орехите след което прибавям и тях.Разбърквам още веднъж всичко.Покривам с капак или фолио и оставям да престои в хладилника. Колкото повече се маринова, толкова по-вкусно става.
След престоя :) изсипвам всичко в тавичка и пека в предварително загрята фурна до готовност на месото.


ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK:

2bechef - готвя с удоволствие за любими хора 

КРЕМ СУПА ОТ РИБА


Филе от риба - 50 гр.                
Лук - 1бр                                      
Картофи - 1-2бр                           
Чесън - 1 скилидка 
Масло - 1 ч.л 
Магданоз

Лука и картофите режа на по - дребни парчета и слагам в тенджера, заливам с 400мл.вода и слагам на котлона. Десетина минути след завирането им слагам  рибата,чесъна и още 200мл.вода.Когато всичко е сварено добавям маслото,пасирам супата докато е още топла и добавям наситнения магданоз.
В този вариант приготвих супата за малкия Ники,но тя може да се подобри с повече подправки и лимон :)


ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДАНАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK:

2bechef - готвя с удоволствие за любими хора 

сряда, 7 септември 2016 г.

БИСКВИТЕНА ТОРТА С ТИКВА

Тиква - 200 гр
Банан  - 1 бр
Об.бисквити - около 1 пакет

Сварявам тиквата.Когато се охлади отцеждам повечето вода,в която се е варила. Хубаво е да има малко вода,за да не стане много гъсто пюрето.Към тиквата прибавям и нарязяния на парчета банан и пасирам. Започвам да редя тортата.В правоъгълен съд слагам малко от пюрето  от тиквата с банана и редя бисквити, после пак пюре и пак бисквити...така докато не свърши пюрето.Важно е реденето да започне и завърши с тиквената смес.Оставям тортата да престои и след това украсявам.


ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK:

2bechef - готвя с удоволствие за любими хора 

КУСКУС СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ

Кускус  - 4-5 с.л            
Лук -1 малка гл.          
Морков - 1 бр                
Домат - 1 бр                  
Масло - 1 с.л.
Тиквичка -1бр 
Спанак -2 кубчета / ползвах замразен /
Чесън - 1 скилидка 
Сирене за поръсване

Сварявам кускуса.Измивам зеленчуците и ги нарязвам.Тиквичката,лука и домата на кубчета,а моркова и чесъна рендосвам. Спанака го кипвам и оставям на страна.В по-дълбок тиган слагам маслото,лука и моркова,задушавам и доливам малко вода.Добавям домата,а малко след това и тиквичката. Доливам още малко вода и покривам с капак.Оставям така за 10мин,после добавям спанака и чесъна,доливам още малко вода,разбърквам и оставям под капак за още десетина минути.Когато зеленчуците са готови добавям и отцедения кускус. Сервирам с настъргано сирене.

вторник, 6 септември 2016 г.

КИНОА СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ

Киноа - 200 гр.                    
Гъби - 100 гр.                        
Тиквички  - 2-3 бр.              
Червена чушка  - 1 бр.        
Лук - 1 бр.
Зехтин/ Олио
Подправки , зеленчуков бульон
 Мента

Сварявам киноата и я оставям да се охлади.Режа лука на полумесеци, гъбите на филийки,а тиквичките и чушката на кубчета.
В дълбок тиган с малко мазнина задушавам лука.Постепенно добавям чушките, тиквичките и гъбите.Сипвам малко вода и слагам капака,за да се задушат, като от време на време разбърквам. Когато зеленчуците са почти готови овкусявам, добавям отцедената от водата киноа и оставям за още 10-15 мин.
Поднасям ястието с пресни листа мента.


ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK:

2bechef - готвя с удоволствие за любими хора 

ОРЕХОВКИ

Белтъци  - 3бр                                   
Ванилия - 2бр
Пудра захар - 1ч.ч                            
Щипка сол
Фино смлени орехи - 1ч.ч

Взимам три яйца и отделям белтъците от жълтъците. Слагам в суха купа белтъците,защото за тази рецепта са ни необходими само те, а жълтъците може да употребите за нещо друго.Слагам щипка сол и започвам да бъркам с миксер.Постепенно добавям пудрата захар с ванилията и разбивам белтъците на сняг.След това на малки части прибавям и орехите, като вече разбърквам със силиконова или дървена шпатула,за да не спаднат яйцата.
В тава,в която съм сложила хартия за печене слагам /с кафена лъжичка/,по няколко топчета от сместа.Хубаво е да оставите повече място между тях,защото във фурната се разтичат и има опасност да се слеят в една голяма ореховка,както ми се случи на мен с първата тава :)
Пека в предварително загрята фурна на 170 градуса за 15 мин. или докато не придобият златист цвят.


ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ 
ВЪВ FACEBOOK:

2bechef - готвя с удоволствие за любими хора 

неделя, 4 септември 2016 г.

петък, 2 септември 2016 г.

МЪФИНИ С КАРФИОЛ

Карфиол - 1/2 глава                    
Натрошено сирене - 1/2 ч.ч.    
Кисело мляко  - 3 с.л                  
Яйца - 2 бр                                       
Пресен лук - 1 стрък
Магданоз 
Чубрица - 1 щипка 
Олио - 2 с.л

Сварявам карфиола, отцеждам го и режа на дребно. Лукът също.Слагам нарязаните зеленчуци в купа и добавям останалите съставки - сирене,мляко,олио,магданоз, чубрица и двете яйца. В този случай аз сложих едно цяло яйце и един жълтък. Ние сега въвеждаме белтъка.Разбърквам хубаво сместа.
В тефлонови формички за мъфини слагам намазнени хартиени и в тях разпределям сместа.Пека в предварително загрята фурна на 190 градуса за около 25-30 минути.


ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK:

2bechef - готвя с удоволствие за любими хора 

ДОМАТЕНА КРЕМ СУПА С ПРАЗ

Домати  - 2 бр                   Сладък картоф  - 1/2 бр
Масло - 1 ч.л                      Нишесте  -  1 ч.л
Праз  - 1/4 от стръка

Доматите ги измивам, беля и режа на кубчета. Слагам ги в тенджера с малко вода и ги кипвам,малко преди да ги махна от котлона добавям разбитото в малко вода нишесте.Картофа беля и готвя на пара.Ще го сложим, за да със сладостта си да убие киселината на доматите. Готовите домати и картофа пасирам.В маслото задушавам нарязания ни дребно праз лук.Добавям малко вода и оставям докато праза омекне.
В  чиния за сервиране сипвам доматената супа и с лъжичка поръсвам от праза с масло.


ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK:

2bechef - готвя с удоволствие за любими хора