Брашно - 200 гр
Царевично брашно - 200 гр
Сол - 1 ч.л
Олио - 1/2 ч.ч
Вода - 1/2 ч.ч
В купа сипвам двата вида брашно и солта,прибавям по малко от мазнината и водата. Бъркам до получаване на меко тесто.Разделям го на 8 - 10 топки и ги слагам в хладилник за половин час.След това всяка топка разточвам на питка с диаметър 12-15 см. Пека ги в загрят тиган за по 2-3 мин. от всяка страна.Поднасят се топли и могат да се комбинират с различни плънки или сосове.
ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK:
2bechef - готвя с удоволствие за любими хора
Няма коментари:
Публикуване на коментар