Телешка кайма - 80-100 гр.
Лук - 1 бр
Жълтък - 1 бр
Чубрица
Лук - 1 бр
Жълтък - 1 бр
Чубрица
Домат - 1-2 бр
Червена чушка - 1/2 бр
Картофи - 2 бр
Масло
Замесвам каймата с жълтъка,1/2 ситно нарязана глава лук и чубрицата. Правя малки топчета, на мен ми се получиха 6 бр. с големината на орех.Картофите беля и режа на по-едри парчета.Кюфтенцата заедно с картофите готвя на пара.
За доматения сос беля и режа доматите на кубчета, останалата 1/2 гл.лук и чушката също.Задушавам ги в малко масло,доливам малко вода и оставям да поврат,за да омекнат лука и чушката.Ако соса стане редичък може да сложите малко нишесте,за да се сгъсти.Готовите кюфтета слагам в соса,а с картофите и малко разтопеното масло правя пюре.
За доматения сос беля и режа доматите на кубчета, останалата 1/2 гл.лук и чушката също.Задушавам ги в малко масло,доливам малко вода и оставям да поврат,за да омекнат лука и чушката.Ако соса стане редичък може да сложите малко нишесте,за да се сгъсти.Готовите кюфтета слагам в соса,а с картофите и малко разтопеното масло правя пюре.
ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK:
2bechef - готвя с удоволствие за любими хора
Няма коментари:
Публикуване на коментар