Тиквички - 2 бр.
Моркови - 2 бр.
Праз лук - 1 стрък
Брашно - около 2 с.л.
Чесън - 2 скилидки
Сол
Бульон
Прясно мляко - 300 мл.
Копър
В малко мазнина запържвам нарязаните на дребно моркови и праз лук.Когато поомекнат добавям и нарязаните на малки кубчета тиквички.Готвя няколко минути и добавям брашното.Разбърквам, доливам около 300 мл. вода,прибавям наситнения чесън,бульона и малко сол.Готвя до готовност на зеленчуците, като почти през цялото време бъркам.
След това сипвам млякото и при необходимост добавям още сол.
След няколко минути махам от котлона.
По желание може да добавите наситнения магданоз сега,а може и индивидуално - при сервиране.
Няма коментари:
Публикуване на коментар