Червена чушка - 1 бр.
Зелена чушка - 1 бр.
Лук - 1 бр.
Наденица - 2 бр.
Чесън - 3 скилидки
Боб консерва -
Масло
Сол
Хляб
Зехтин
Сол
Червен пипер
Черен пипер
Чубрица
Пресен лук - 2 стръка
Магданоз - 1/3 връзка
Малко лимонов сок
Зехтин/олио
Първо се захващам с хрупкавия хляб.
За целта накъсвам филиите хляб на парчета,слагам ги в тава покрита с хартия за печене и поръсвам със зехтин и избраните подправки,разбърквам с ръце и слагам да се пекът за около 8 - 20 мин в предварително загрята фурна на 180°.
След това ги изваждам от фурната и оставям на страна.
В сух тиган запържвам наденицата,нарязана на кубчета.
Изваждам готовата наденица от тигана и в друг тиган с мазнина запържвам нарязаните на кубчета лук и чушки.Добавям малко вода и готвя за няколко минути - да омекнат.След това прибавям половината от отцедения боб и рендосания чесън и с преса за картофи намачквам всичко.
Добавям нарязания на кубчета домат и останалата част от боба.Овкусявам със сол и пушен червен пипер,слагам маслото, разбърквам и след няколко минути махам от котлона.
В купата на пасатора слагам наситнените пресен лук и магданоз, лимоновия сок,олиото и пасирам до получаване на еднородна смес.
Сервирам боба,като подреждам отгоре от хлебните парчета и поръсвам с магданозеното олио.
Аз използвах червен боб - с такъв разполагах,но с бял би било по-приятно за окото :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар