Страници

четвъртък, 6 октомври 2022 г.

МАЧКАН БОБ С НАДЕНИЦА



Червена чушка - 1 бр.

Зелена чушка - 1 бр.

Лук - 1 бр.

Наденица - 2 бр.

Чесън - 3 скилидки 

Боб консерва - 

Масло

Сол


Хляб

Зехтин

Сол

Червен пипер 

Черен пипер 

Чубрица 


Пресен лук - 2 стръка

Магданоз - 1/3 връзка

Малко лимонов сок

Зехтин/олио 


Първо се захващам с хрупкавия хляб.

За целта накъсвам филиите хляб на парчета,слагам ги в тава покрита с хартия за печене и поръсвам със зехтин и избраните подправки,разбърквам с ръце и слагам да се пекът за около 8 - 20 мин в предварително загрята фурна на 180°.

След това ги изваждам от фурната и оставям на страна.

В сух тиган запържвам наденицата,нарязана на кубчета.

Изваждам готовата наденица от тигана и в друг тиган с мазнина запържвам нарязаните на кубчета лук и чушки.Добавям малко вода и готвя за няколко минути - да омекнат.След това прибавям половината от отцедения боб и рендосания чесън и с преса за картофи намачквам всичко.

Добавям нарязания на кубчета домат и останалата част от боба.Овкусявам със сол и пушен червен пипер,слагам маслото, разбърквам и след няколко минути махам от котлона.

В купата на пасатора слагам наситнените пресен лук и магданоз, лимоновия сок,олиото и пасирам до получаване на еднородна смес.

Сервирам боба,като подреждам отгоре от хлебните парчета и поръсвам с магданозеното олио.

Аз използвах червен боб - с такъв разполагах,но с бял би било по-приятно за окото :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар