Коприва - 500 гр. / почистена /
Лук - 1 бр.
Чесън - 4-5 скилидки
Брашно - 1-2 с.л.
Олио
Сол
Сирене
Почиствам копривата и я слагам във вряща подсолена вода - около 1,5 л.
Варя я около 10 - 15 мин.
Кипналата коприва вадя да се отцеди в гевгир,а бульона оставям да се поохлади.
В дълбок тиган запържвам нарязания на дребно лук,чесъна на филийки,а след това добавям и наситнената коприва.
Овкусявам с избраните подправки и доливам 2/3 от копривения бульон.
След няколко минути добавям и останалата част от бульона с разбитото в него брашно.
Бъркам и готвя още 5-10 мин,като при необходимост може да я разредя или досгъстя,съответно с още бульон или брашно.
Сервирам кашата гореща с натрошено сирене.
Няма коментари:
Публикуване на коментар