Пилешко филе - 300 гр.
Лук - 1 бр.
Червена чушка - 1/2 бр.
Зелена чушка - 1/2 бр.
Тиквичка - 1 малка
Магданоз - 1/3 вр.
Чедър - 60 гр.
Яйце - 1 бр.
Сол,черен пипер
Половината от месото смилам в чопъра заедно с чушките и лука,изсипвам сместа в купа.Добавям яйцето, рендосаната и отцедена тиквичка,рендосания чедър,подправките и наситнения магданоз. Накрая слагам и станалото пилешко филе ,което нарязах на малки парченца.
Получената "кайма" с лъжица оформям кюфтенца в тава,покрита с хартия за печене.
Пека в предварително загрята фурна на 180° - 190° за около 25 мин.
Няма коментари:
Публикуване на коментар