четвъртък, 3 ноември 2022 г.

МУСАКА С ТИКВИЧКИ И ПИЛЕ




Тиквички - 5 - 6 бр.

Пилешко филе - 400 гр.

Лук - 1 бр.

Ориз - 50 гр.

Домат от консерва - 2 бр.

Сол

Бульон

Яйца - 2 бр.

Брашно -  1 с.л.

Кисело мляко - 1 кофичка

Щипка сода

Режа тиквичките на кубчета,посолявам ги и ги оставям да се отцедят.

През това време в малко мазнина запържвам нарязания на дребно лук и пилешко месо.Когато месото побелее добавям ориза.Разбърквам,овкусявам с избраните подправки и добавям нарязаните домати.Разбърквам и добавям половината от отцедените тиквички.Отново разбърквам и изсипвам всичко в тава.Слагам останалите тиквички,още малко сол,разбърквам,заглаждам и сипвам малко вода.




Слагам да се пече.

Когато всичко е почти сготвено правя заливката.

Разбивам яйцата с киселото мляко, брашното и щипка сода.

Заливам  мусаката и пека до златисто. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар