петък, 4 ноември 2022 г.

ПИЛЕ С ОРИЗ И ГРАХ



Пилешко долно бутче - 8 - 9 бр

Лук - 1 бр.

Морков - 1 бр.

Грах - 2 шепи

Ориз - 1 и 1/2 ч.ч.

Олио- 120 мл.

Сол

Бульон 

Черен пипер 


Измивам и подсушавам бутчетата.Овкусявам ги с черен пипер,червен пипер,чесън на прах и малко сол.Месото запечатвам в тиган с малко мазнина,вадя го и в същата мазнина запържвам наситнените лук и морков.

След няколко минути слагам  грахта,а след още няколко и ориза.


Бъркам няколко минути, овкусявам,сипвам малко вода и след още няколко минути махам от котлона.

Изсипвам съдържанието на тигана в тава,сипвам олиото и 4 и 1/2 ч.ч.вода.Разбърквам и подреждам пилето.


Пека в предварително загрята фурна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар