Пилешко долно бутче - 8 - 9 бр
Лук - 1 бр.
Морков - 1 бр.
Грах - 2 шепи
Ориз - 1 и 1/2 ч.ч.
Олио- 120 мл.
Сол
Бульон
Черен пипер
Измивам и подсушавам бутчетата.Овкусявам ги с черен пипер,червен пипер,чесън на прах и малко сол.Месото запечатвам в тиган с малко мазнина,вадя го и в същата мазнина запържвам наситнените лук и морков.
След няколко минути слагам грахта,а след още няколко и ориза.
Бъркам няколко минути, овкусявам,сипвам малко вода и след още няколко минути махам от котлона.
Изсипвам съдържанието на тигана в тава,сипвам олиото и 4 и 1/2 ч.ч.вода.Разбърквам и подреждам пилето.
Пека в предварително загрята фурна.
Няма коментари:
Публикуване на коментар