Картофи - 700 гр.
Моркови - 3 бр.
Бульон - 1 бр.
Жълтък - 1 бр.
Кисело мляко - 1/3 кофичка
Брашно - 1 ч.л.
Лимонов сок - 2 с.л.
Олио
Сол
Червен пипер
Универсална подправка
Сухи зелени подправки : пресен лук, див лук
Нарязвам зеленчуците на кубчета и ги запържвам в малко мазнина,след което доливам вода,посолявам и оставям да се сварят.
Когато картофите и морковите се сварят пасирам всичко и връщам отново на котлона.Слагам подправките,а при необходимост и още сол.
Разбивам жълтъка с киселото мляко и брашното,към тази смес сипвам малко и от пасираната супа,разбърквам и изсипвам всичко в тенджерата.
Когато заври - махам от котлона и супата е готова.
Няма коментари:
Публикуване на коментар