Тиквички - 5 - 6 бр.
Пилешко филе - 400 гр.
Лук - 1 бр.
Ориз - 50 гр.
Домат от консерва - 2 бр.
Сол
Бульон
Яйца - 2 бр.
Брашно - 1 с.л.
Кисело мляко - 1 кофичка
Щипка сода
Режа тиквичките на кубчета,посолявам ги и ги оставям да се отцедят.
През това време в малко мазнина запържвам нарязания на дребно лук и пилешко месо.Когато месото побелее добавям ориза.Разбърквам,овкусявам с избраните подправки и добавям нарязаните домати.Разбърквам и добавям половината от отцедените тиквички.Отново разбърквам и изсипвам всичко в тава.Слагам останалите тиквички,още малко сол,разбърквам,заглаждам и сипвам малко вода.
Слагам да се пече.
Когато всичко е почти сготвено правя заливката.
Разбивам яйцата с киселото мляко, брашното и щипка сода.
Заливам мусаката и пека до златисто.
Няма коментари:
Публикуване на коментар