Лук - 1 бр.
Чесън - 4-5 скилидки
Брашно - 3 с.л.
Олио
Червен пипер
Сол
Сирене
Почиствам копривата и я слагам във вряща подсолена вода - около 1,5 л.Варя я около 10 - 15 мин. Кипнатата коприва вадя да се отцеди в гевгир, а бульона оставям да се поохлади.
В дълбок тиган / тенджера / запържвам нарязания на дребно лук и чесъна на филийки.Поръсвам малко по малко с брашното и подправките. След това започвам да наливам по малко от бульона, като непрекъснато бъркам, за да не станат бучки. Към получилата се каша добавям и наситнената коприва.Бъркам и готвя още 5 - 10 мин,като при необходимост може да я разред или досгъстя съответно с още бульон или брашно.Сервирам кашата гореща с натрошено сирене.
ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK :
2bechef - готвя с удоволствие за любими хора
Няма коментари:
Публикуване на коментар