сряда, 14 ноември 2018 г.

ПЕЧЕН КАРФИОЛ

За всички любители на карфиола, като мен...пецепта за печен карфиол,която видях в едно от многото кулинарни предавания...


Карфиол - 1 бр.
Маслини - 10 бр.
Чесън - 4 - 5 скилидки
Зехтин/олио
Сол
Куркума

Почиствам и измивам карфиола.Слагам го във вряща подсолена вода, докато поомекне.След това го оставям в гевгир, да се отцеди.


В купичка смесвам зехтина с подправките. Добавям и нарязаните маслини и чесън. 
Слагам карфиола в тава и хубаво го заливам със зехтина, може да го намажете и с четка. 
Пека го в предварително загрята фурна на 180° 20 - 30 мин.,зависи от големината на карфиола.


ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ
 ВЪВ FACEBOOK :

2bechef - готвя с удоволствие за любими хора 


Няма коментари:

Публикуване на коментар