Карфиол - 1 бр.
Маслини - 10 бр.
Чесън - 4 - 5 скилидки
Зехтин/олио
Сол
Куркума
Почиствам и измивам карфиола.Слагам го във вряща подсолена вода, докато поомекне.След това го оставям в гевгир, да се отцеди.
В купичка смесвам зехтина с подправките. Добавям и нарязаните маслини и чесън.
Слагам карфиола в тава и хубаво го заливам със зехтина, може да го намажете и с четка.
Пека го в предварително загрята фурна на 180° 20 - 30 мин.,зависи от големината на карфиола.
ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ
ВЪВ FACEBOOK :
2bechef - готвя с удоволствие за любими хора
Няма коментари:
Публикуване на коментар