Брашно - 250 гр.
Масло - 120 гр.
Бакпулвер - 1 бр.
Яйце - 1 бр.
Захар - 1 с.л.
Вода - 1 - 3 с.л.
Банани - 2-3 бр.
Варено кондензирано мляко - 1консерва
Шоколад - 180 гр.
Сладкарска сметана - 200 мл.
Ягоди
Към пресятото брашно прибавя захарта и бакпулвера.В купа слагам мекото масло и постепенно добавям сухите съставки, с ръце претърквам до образуване на трохи.След това добавям разбитото яйце и 1 - 2 с.л. вода, замесвам тестото. При необходимост добавям още вода. Увивам тестото в стреч фолио и го оставям за 30 мин. в хладилника.
След това разточвам тестото и слагам във форма с падащо дъно. Надупчвам го с вилица, покривам с хартия за печене, а върху нея сложих леща. Идеята е да се изпече равномерно, да не стане на бабунки :) Пека в предварително загрята фурна на 180 ° до леко зачервяване.
Когато изпечената основа за пая се охлади,изсипвам в нея консервата с кондензирано мляко.За първи път купувам варено, оказа се доста гъсто, затова предварително го отворих и загрях на водна баня.
Шоколадовият ганаш изсипвам върху бананите, като внимавам да не излезе от бордовете на основата.
Оставям десерт да престои няколко часа в хладилник и след това украсявам с ягоди. А може и с друго, по желание.
ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK :
2bechef - готвя с удоволствие за любими хора
Няма коментари:
Публикуване на коментар