Пълнени чушки е традиционно ястие от българската национална кухня.Може да се приготвя по различни технологии и с различни плънки, като се използват както пресни, така и сушени чушки.Днес Ви представям моят вариант на постни пълнени чушки с ориз.
Чушки - 12 бр.
Ориз - 1 и 1/3 ч.ч.
Лук - 1- 2 бр.
Морков - 1-2 бр.
Домат - 2 бр.
Сол
Червен пипер
Черен пипер
Олио
Кисело мляко - 1 бр.
Яйца - 2 бр.
Брашно - 1-2 с.л.
Червен пипер
Сол
Олио
Запържвам нарязания на кубчета домати, лук и рендосаните моркови.Посолявам и след това добавям измития ориз,бъркам докато стане "стъклен" и сипвам вода.Оставям да се готви десетина минути, добавям червен и черен пипер и махам от котлона.Покривам с капак и оставям да поеме водата.
След това изчиствам и измивам чушките.Пълня ги с ориза,редя в тава и пека в предварително загрята фурна на 220°.
Готовите чушки сервирам топли и заляти с млечен сос / той е по желание /.
Него направих,като разбих едно кисело мляко с две яйца,сложих на котлона да се загрява и постепенно добавих брашното.Когато се посгъсти слагам олиото,солта и червения пипер.
Свършиха толкова бързо,че не успях да си направя снимки :) Дано стане така и при Вас ... приятен апетит!
ТЕЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ
ВЪВ FACEBOOK:
2bechef - готвя с удоволствие за любими хора
Няма коментари:
Публикуване на коментар