Червен или бял ... това ни пита баба,когато ще ни готви ориз...
Днес ще Ви представя червения ... или по-ясно казано ... ориз с домати на фурна
Ориз - 1 и 1/2 ч.ч.
Лук - 1 бр.
Морков - 1 бр.
Домати - 400 гр.
Олио - 1/2 ч.ч.
Универсална подправка
Захар - 2/3 с.л.
Режа лука и моркова на кубчета,слагам ги в по-дълбок тиган с малко олио и ги запържвам до златисто.След това добавям измития ориз.Запържвам и него,докато стане прозрачен и доливам 500 мл. вода.Оставям на котлона,докато ориза не поеме водата.
След това махам от котлона и добавям нарязаните на кубчета домати/аз използвах от консерва /,захарта,поправям на сол и разбърквам.
Изсипвам всичко в тава,добавям останалото олио,доливам вода,колкото да покрие ориза и го слагам във фурната да се досготви.Готовия ориз поръсвам с наситнен магданоз.
ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ
ВЪВ FACEBOOK:
2bechef - готвя с удоволствие за любими хора
Няма коментари:
Публикуване на коментар