Пилешко филе - 300 гр.
Печена червена чушка - 1 бр.
Кашкавал
Гъби - 300 гр.
Готварска сметана - 200 мл.
Олио
Сол
Соев сос
Пилешкото филе разрязвам по дължина на тънки "пържолки", след което леко ги начуквам и мариновам.
За марината използвах соев сос,1.с.л. кисело мляко,горчица и подправки.
В единия край на всяка пържолка слагам по едно парче кашкавал и червена чушка,завивам на руло и,за да не се развие фиксирам с клечка за зъби.
В тиган със загрята мазнина слагам наситнения лук и бъркам.
След няма и минута прибавям руладините като от време на време ги обръщам,за да получат златист загар от всяка страна.
След това добавям и гъбите - нарязани на филийки и поставям капак.
Когато гъбите поомекнат сипвам сметана и овкусявам - намалявам котлона и отново слагам капак.
Когато пилето е почти готово поръсвам с рендосан кашкавал.
Готовото ястие поръсвам със сух див лук - само с такъв разполагах.
Няма коментари:
Публикуване на коментар