сряда, 31 август 2022 г.

БИРЕН ДЖОЛАН С КАРТОФИ



Свински джолан - 1 кг.

Картофи - 7 - 8 бр.

Моркови - 2 бр.

Чесън - 5 скилидки 

Бира - 1 чаша

Олио

Сол

Черен пипер 

Червен пипер 



Нарязвам картофите и морковите и ги слагам в голяма купа.Сипвам олио и слагам подправките - разбърквам хубаво с ръце.

След това слагам и месото - отново разбърквам.

Всички продукти трябва хубаво да се омазнят и овкусят с подправките.

Изсипвам зеленчуците в тава,а отгоре подреждам джолана.


Сипвам бирата,слагам фолио и пека в предварително загрята фурна на бавен огън до готовност.

След това махам фолиото и оставям за няколко минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар