Тиквички - 2 бр.
Крема сирене - 125 гр.
Извара - 3 с.л.
Печена червена чушка - 1 бр.
Пресен чесън - 1 стрък
Магданоз
Копър
Яйце
Пармезан или друго твърдо сирене
Измивам тиквичките и ги режа на тънки филийки по дължина. Подреждам ги в тава,покрита с хартия за печене и ги слагам в предварително загрята фурна на 180° за 10 мин.
През това време си приготвям плънката. За целта в купа слагам крема сиренето и изварата и добре ги разбърквам с вилица.Добавям наситнените пресен чесън, магданоз,копър и чушка.При необходимост добавям още сол.
Тиквичките вадя от фурната и оставям малко да поизстинат.
След това взимам една лентичка от тиквичките и в единия край слагам от плънката. Навивам на руло.Правя пет рулца и ги нанизвам на шишче,като внимавам краищата да не се падат отдолу.Шишчето овалвам в разбитото яйце и след това слагам в тавичка.Така процедирам докато има тиквички. От моите две направих три шишчета с по пет рулца и едно по - малко.
Поръсвам шишчета с рендосано твърдо сирене и пека в предварително загрята фурна на 190° за около 15 мин.
ТАЗИ И ДРУГИ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА
СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK:
2bechef - готвя с удоволствие за любими хора
Няма коментари:
Публикуване на коментар