четвъртък, 18 октомври 2018 г.

ТОРТА МЕДОВИК

Лека и сочна, а нейното приготвяне е лесно като детска игра! 


Готови кори "Медовик" - 1 оп.
Заквасена сметана - 3 × 400 гр.
Крема сирене - 1 оп.
Сладкарска сметана - 100 - 150 мл.
Пудра захар - 1 ч.ч.
Мед - 5 - 6 с.л.
Крокант
Карамелизирани кокосови стърготини
Меденки

!!! 1 ч.ч. = 200 мл. !!!

Разбивам с миксер сладкарската сметана / аз сложих по-малко от разбитите 150мл.,зашото имах помощник, който похапна от нея /.
В голяма купа разбивам 2 и 1/2 коф. от заквасената сметана, пудрата захар и 1 бр. есенция ром. Към тази смес добавям и първата, разбърквам внимателно с лъжица.Отделно смесвам крема сиренето и останалата 1/2 коф. сметана.



 На дъното на кръгла форма с падащо дъно / 26 см. / слагам малко от крема, отгоре блат. После крем, а върху него поръсва с мед - 1 - 2 ч.л. и отново кора, крем,мед ... Аз използвах 4 от корите, защото формата не беше достатъчно висока.



Когато сложа четвъртия блат завършвам със сместа от крема сирене.
Оставям тортата да престои за няколко часа в хладилник, а най-добре за цяла нощ.


Вече охладената торта внимателно освобождавам от ринга / може преди това да минете по стените с тънко ножче /, и украсявам.




За украсата използвах смес от натрошения останал блат, крокант и карамелизирани кокосови стърготини,като внимателно ги полепих по страните на тортата и поръсих отгоре. Завърших с няколко парчета меденки.




ТАЗИ И ДРУГИ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK :

2bechef - готвя с удоволствие за любими хора 

Няма коментари:

Публикуване на коментар