Лека и сочна, а нейното приготвяне е лесно като детска игра!
Заквасена сметана - 3 × 400 гр.
Крема сирене - 1 оп.
Сладкарска сметана - 100 - 150 мл.
Пудра захар - 1 ч.ч.
Мед - 5 - 6 с.л.
Крокант
Карамелизирани кокосови стърготини
Меденки
!!! 1 ч.ч. = 200 мл. !!!
Разбивам с миксер сладкарската сметана / аз сложих по-малко от разбитите 150мл.,зашото имах помощник, който похапна от нея /.
В голяма купа разбивам 2 и 1/2 коф. от заквасената сметана, пудрата захар и 1 бр. есенция ром. Към тази смес добавям и първата, разбърквам внимателно с лъжица.Отделно смесвам крема сиренето и останалата 1/2 коф. сметана.
Оставям тортата да престои за няколко часа в хладилник, а най-добре за цяла нощ.
Вече охладената торта внимателно освобождавам от ринга / може преди това да минете по стените с тънко ножче /, и украсявам.
За украсата използвах смес от натрошения останал блат, крокант и карамелизирани кокосови стърготини,като внимателно ги полепих по страните на тортата и поръсих отгоре. Завърших с няколко парчета меденки.
ТАЗИ И ДРУГИ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK :
2bechef - готвя с удоволствие за любими хора
Няма коментари:
Публикуване на коментар