Брашно - 2 ч.ч.
Захар - 1 ч.ч.
Яйца - 3 бр.
Олио - 4 - 5 с.л.
Бакпулвер - 1 пакетче
Канела - 1 ч.л.
Ябълки - 3 средни
Яйцата и захарта се разбиват с миксер. Прибавят се олиото и канелата, после брашното и бакпулвера (задължително да се пресеят със сито, за да стане пухкав кексът).
Ябълките се обелват и настъргват (не предварително, за да не потъмняват) и се добавят в сместа. Разбърква се с лъжица до получаване на еднородна смес.
Добавя се в тава или кексова форма, като дъното предварително е намазано с олио.
Кекса се пече 50-60 минути в предварително загрята фурна на 150 градуса.
ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK :
2bechef - готвя с удоволствие за любими хора
Няма коментари:
Публикуване на коментар