Тиква - 500 гр
Моркови - 2 бр.
Лук - 1 бр.
Праз лук - 1 стрък
Картофи - 3 - 5 зависи от големината
Прясно мляко - 200 мл.
Сухи зелени подправки - див лук,чесън
Черен пипер
Режа лука и морковите на дребно и ги запържвам в малко мазнина.
След това добавям и нарязаните на не много големи парчета тиква и картофи - разбърквам и добавям сол.
След няколко минути заливам зеленчуците с вода - да ги покрие.
Когато се сварят,отцеждам бульона,но не го изхвърлям. Пасирам зеленчуците,сипвам отцедения бульон и леко затопленото мляко.
Слагам още сол и избраните подправки.
Връщам супата на котлона и щом заври я махам - готова е.
Сервирам с крутони и настърган пармезан.
Няма коментари:
Публикуване на коментар