Картофи - 9 - 10 бр.
Бекон - 10 лемтички
Кисело мляко - 2с.л
Заквасена сметана - 2 с.л.
Чесън - 2 скилидки
Копър - 1/3 връзка
Кашкавал за поръсване
Сол
Сварявам и обелвам картофите.
В купа разбърквам киселото мляко, сметаната,малко сол,наситнените чесън и копър,след което хубаво разбърквам.
В млечната смес слагам картофите и разбърквам с ръце - всяко картофче трябва да се маринова.
След това взимам картоф,"увивам" го с бекон и го слагам в намазнена тава - така процедирам с всичките картофи.
Ако остане от млечната смес я разпределям върху картофите.
Поръсвам всичко с настърган кашкавал и запичам в предварително загрята фурна до златисто.
Няма коментари:
Публикуване на коментар