Бишкоти - 4 опаковки по 12 бр
Печена тиква - 1 и 1/2 ч.ч
Маскарпоне - 200 гр
Заквасена сметана - 600 гр.
Пудра захар - 3 и 1/2 с.л
Крема сирене - 2 оп по 125 гр
Облепям страните на тавичка с падащо дъно с хартия за печене или със стреч фолио.
Разбърквам сметаната,маскарпонето,крема сиренето и пудрата захар.
След това към тях добавям и 1 ч.ч. наситнена изпечена тиква - с което крема за тортата е готов.
По стените на формата подреждам бишкоти, а на дъното слагам малко от крема и отгоре подреждам бишкоти.
Отгоре сипвам малко от крема,след това отново бишкоти и така до изчерпване на количествата като завършвам с крем.
Прибирам тортата в хладилник за няколко часа.
Останалата част от тиквата загрявам с малко прясно мляко и намачквам - да стане на пюре и с заливам охладената торта.
Няма коментари:
Публикуване на коментар