Страници

вторник, 6 декември 2022 г.

ЕСЕННА ТОРТА С БИШКОТИ



Бишкоти - 4 опаковки по 12 бр

Печена тиква - 1 и 1/2 ч.ч

Маскарпоне - 200 гр

Заквасена сметана - 600 гр.

Пудра захар - 3 и 1/2 с.л

Крема сирене - 2 оп по 125 гр

Облепям страните на тавичка с падащо дъно с хартия за печене или със стреч фолио.

Разбърквам сметаната,маскарпонето,крема сиренето и пудрата захар.

След това към тях добавям и 1 ч.ч. наситнена изпечена тиква - с което крема за тортата е готов.

По стените  на формата подреждам бишкоти, а на дъното слагам малко от крема и отгоре подреждам бишкоти.

Отгоре сипвам малко от крема,след това отново бишкоти и така до изчерпване на количествата като завършвам с крем.

Прибирам тортата в хладилник за няколко часа.

Останалата част от тиквата загрявам с малко прясно мляко и намачквам - да стане на пюре и с заливам охладената торта.

Няма коментари:

Публикуване на коментар