Картофи - 600 гр.
Яйца - 5 бр.
Лук - 1 бр.
Чери домати
Люта чушка
Олио
Сол
Чубрица
Цедено кисело мляко
Рендосвам картофите,посолявам ги и ги оставям в гевгира да се отцеждат,като периодично ги изстисквам с ръце.
В тиган ( използвайте такъв с термоустойчива дръжка,защото ще го слагаме във фурната ) с малко мазнина запуржвам лука нарязан на покумесеци.След това добавям добре отцедените картофи,овкусявам със сол и ги запържвам с лука.
След това чуквам яйцата отгоре и слагам тигана във фурната да се запекът.
Сервирам с нарязаните чери домати,люта чушка киселото мляко и поръсвам с чубрица.
Няма коментари:
Публикуване на коментар