Лук - 1 бр.
Морков - 2 бр.
Ориз - 1 и 1/2 ч.ч.
Домати - 1 консерва от 400гр
Олио - 120 мл.
Червен пипер
Сол
Кисело мляко - 1 коф.
Яйца - 2 бр.
Сода за хляб - 1 щипка
Брашно - 2 с.л.
1 ч.ч. = 250 мл.!!!
В дълбок тиган запържвам нарязаните на кубчета лук и моркови - до златисто. След това слагам измития ориз,бъркам няколко минути и добавям нарязаните на кубчета домати,овкусявам със сол, червен пипер,сипвам чаша и малко вода,разбърквам и оставям още няколко минути на котлона.
След това прехвърлям ориза в тава,добавям олиото и 4 и 1/2 ч.ч. вода, а при необходимост още малко сол.
Когато ориза е почти готов правя заливката. За целта разбивам млякото с яйцата,брашното и щипка сода.
С млечната смес заливам ориза и връщам обратно във фурната.Запичам до златисто.
ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK :
2bechef - готвя с удоволствие за любими хора
Няма коментари:
Публикуване на коментар