Тиквички - 2-3 бр.
Сирене - 300 гр.
Яйце - 1 бр.
Заквасена сметана/кисело мляко - 1 с.л.
Пресен магданоз
Домати консерва - 1 голям буркан
Домашна лютеница - 1 м.буркан
Сол
Захар
Олио
Кашкавал за поръсване по желание
Първо се захващам със соса.За целта намачквам или пасирам доматите.Сипвам ги в тенджера и добавям лютеницата и малко вода,около 100 мл.Миже да използвате и само домати,аз в момента нямах такива количество... Когато заври овкусявам със сол и малко захар,за да убие киселината на доматите.Оставям соса да поври.
След това си правя плънката за рулцата. Слагам в чопъра сиренето,яйцето,сметаната и нарязания на дребно магданоз.Обработвам всичко до получаване на еднородна смес.Невероятни стават и с плънка от кайма...
Тиквичките с помоща на ренде режа на много тънки "филийки".
И започва голямото навиване...
В единия край на тиквичката слагам малко от плънката,навивам на рулце и редя в тавата.
Когато тавата се напълни поръсвам с 1 с.л. олио и заливам с доматения сос.
Пека рулцата от тиквички с доматен сос в предварително загрята фурна на 190° - 200° до готовност на тиквичките и сгъстяването на соса.
ТЕЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK:
2bechef - готвя с удоволствие за любими хора
Как успявате да нарежете така тиквичките ?На мен не ми се получава. :)
ОтговорИзтриванеЗдравейте,имам ренде тип бьорнер и на него ги режа.На ръка и на мен не ми се получават толкова тънки.
Изтриване