Елда - 1/2 ч.ч
Домат - 1 бр
Картофи - 2 бр
Лук - 1/2 бр
Ч.чушка - 1 бр
Карфиол - 1/2 ч.ч
Домат - 1 бр
Картофи - 2 бр
Лук - 1/2 бр
Ч.чушка - 1 бр
Карфиол - 1/2 ч.ч
Пилешко месо - 1/2 ч.ч сварено
Сирене - 100-200 гр.
Яйце - 1 бр
Кисело мляко - 1/2 коф.
Брашно - 2 с.л
Олио/масло
Сварявам елдата, слагам капак и оставям.
Режа всички зеленчуци на кубчета .В тиган с малко мазнина слагам лука,малко след това чушката,карфиола,картофите и домата.Доливам малко вода,слагам капак и оставям да се задушат.
Отцеждам елдата и прибавям задушените зеленчуци, месото и натрошеното сирене.Изсипвам всичко в намаслена тавичка,сипвам малко вода и слагам да се пече във предварително загрята фурна до омекване на картофите. Когато картофите са готови правя заливката с киселото мляко, яйцето и брашното.Връщам във фурната и пека до получаване на златиста коричка.
Режа всички зеленчуци на кубчета .В тиган с малко мазнина слагам лука,малко след това чушката,карфиола,картофите и домата.Доливам малко вода,слагам капак и оставям да се задушат.
Отцеждам елдата и прибавям задушените зеленчуци, месото и натрошеното сирене.Изсипвам всичко в намаслена тавичка,сипвам малко вода и слагам да се пече във предварително загрята фурна до омекване на картофите. Когато картофите са готови правя заливката с киселото мляко, яйцето и брашното.Връщам във фурната и пека до получаване на златиста коричка.
ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK:
2bechef - готвя с удоволствие за любими хора
Няма коментари:
Публикуване на коментар