петък, 14 октомври 2016 г.

СЛАДКИ С ТИКВА

Брашно  - 2 ч.ч                   
Сода - 1 ч.л
Пюре от тиква  - 1 ч.ч       
Бакпулвер  - 1 ч.л
Яйце  - 1 бр                         
Извара - 100 гр
Кафява захар - 1/3 ч.ч     
Банан  - 1/2 бр
Канела - 1 с.л
Олио - 1/2 ч.ч

С миксер разбивам яйцето,захарта,олиото и тиквата.След това добавям брашното със содата,бакпулвера и канелата.Сместа става малко по-гъста от кексова.
С чаена лъжичка за мярка оформям еднакви по големина топчета и ги редя в тава с хартия за печене. Пека ги в предварително загрята фурна на 180° около 10-15 м. или докато придобият златист цвят.
По желание може да се слепят по две с крем от пасирана извара с банан. При нас много малка част от сладките стигнаха до този етап :)




ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK:

2bechef - готвя с удоволствие за любими хора 

Няма коментари:

Публикуване на коментар