Вода - 120-140 мл.
Локум - 1 и 1/2 кутия
Шоколадови пръчици - 50 гр.
Обикновени бисквити - 120 гр.
Есенция ром/ванилия - 1 бр.
Кокосови стърготини /брашно
Цветни топчета
Карамелизирани кокосови стърготини
Слагам водата и локума в съд с незалепващо покритие. Загрявам на котлона до разтваряне на локума, аз за по-бързо го намачках с пресата за картофи. Когато добие желеобразна структура добавям натрошените бисквити и шоколадовите пръчици, отново намачквам с пресата и при необходимост добавям малко вода. Сместа трябва да стане гъста и лепкава. Внимавайте да не я загорите, защото става много бързо.
Махам от котлона и добавям есенцията ром, разбърква всичко. От сместа оформям малки топчета, почти колкото орех.
Овалвам ги в избраните от мен декорации / кокосово брашно,карамелизиран кокос и цветни топчета /, може да използвате и натрошени ядки.
Готовите бонбони оставям за няколко часа в хладилника.
ТАЗИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И НА СТРАНИЦАТА МИ ВЪВ FACEBOOK:
2bechef - готвя с удоволствие за любими хора.
Няма коментари:
Публикуване на коментар